dinsdag 7 juni 2011

In memoriam Emmo en Karmin

Get Microsoft Silverlight

Vandaag bereikte mij en velen anderen het afschuwelijke nieuws van het ongeluk van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo. Zij waren onze liefste galeriehouders, onze vrienden en onze mentoren. Gisteren kwamen zij om bij een fataal verkeersongeluk op de A1 bij Deventer, op weg naar Berlijn.
Pas na het zien van dit filmpje drong deze onwerkelijkheid een beetje door. Want lopend door 'hun' straat bleef ik vanmiddag een vrolijke Surinaamse man de deur uit zien komen. En er zat een andere man gebogen achter de computer. Het nabeeld van hun aardse bestaan.
Emmo en Karmin, ongetwijfeld de liefste en meest genereuze mensen uit de Nederlandse kunstwereld spendeerden hun leven aan een grootse passie voor de kunst. Tegendraads als zij waren blonken zij uit als mannen met een uitgesproken visie en heldere principes. Zij zorgden voor veel mensen en vergaten meestal zichzelf. Zij waren die zeldzame galeriehouders met een groot hart die de kunstwereld ontbeert.
Zonder hen zou ik nooit geworden zijn wat ik nu ben. Zonder hen wordt deze wereld nooit meer wat het was.

2 opmerkingen:

010 020 zei

Lieve Hans,

Emmo en Karmin hadden liefde voor de kunst maar vooral ook liefde voor de kunstenaars.
Daarin getuigen jouw woorden helemaal.
Wat hebben ze veel gegeven en laten ze ongelooflijk veel mooie momenten hier bij ons achter. Ik denk nu met weemoed terug aan mijn reisjes mee op de achterbank naar Paris photo.
Ik hoop dat hun grote hart en vooral hun zorg naar de kunstenaars een inspiratie en voorbeeld mag zijn voor de kunstwereld.

Margi Geerlinks

Yolanda zei

Beste HANS,
Mooie im memoriam heb je geschreven. Wij zijn nog steeds geschokt. Wij kennen hen 30 jaar nu. Ze waren onze buurtjes op de mathenesserlaan en hebben hun hele carrieremove kunnen volgen en vervolgens zijn we klant geworden. Wij verzamelen foto's en vonden het altijd leuk met hen te praten. Groot gemis voor ons prive maar ook voor Rotterdam. Wij zullen hun echt missen.

Yolanda en Maarten Mulder-Eysbach