woensdag 16 september 2009

Visual


De visual gemaakt in de meest zuiderlijke stad van de aarde is de wijde wereld in. Er wordt goed op gereageert, aldus het reklamebureau.

Om het beeld te maken werd een zodiac vaartocht ondernomen zo’n 30 minuten buiten de haven van Ushuaia. Met een rubberenboot de zee op, gierend en klappend, over het water in een snelheid van zo’n 40 km per uur.

Om 6 uur 's morgen was er al een poging ondernomen de zee op te gaan. Maar de wind speelde toen parten, bovendien gaf de aanblik van de rubberen boot weinig vertrouwen. Het ging tenslotte om een avond opname, dus lange sluitertijden en de wens om een stilliggende boot. Carlos, de kapitein, liet zich er niet door van de wijs brengen. Naar zijn zeggen was de rubberen boot toch echt de meest sollide oplossing voor deze klus. Om het te bewijzen nam hij me mee de zee op voor een proefvaart. We minderden vaart langs een zware en grotere ijzeren boot. Samen keken we naar de golfslag en vergeleken die met die van de zodiac. Het overtuigde me en diezelfde avond nog zaten we in het bootje, volledig ingepakt in lagen kleding, beschermt tegen de snijdende koude en harde wind.

Ik herinner me de golf van euforie op de gezichten van de medereizigers. Die nog eens toenam bij het zien van de groep zeeleeuwen op het nabij gelegen eilandje.


Geen opmerkingen: