maandag 2 februari 2009

Ramp


Op Victoria Island, het meest welvarende schiereiland van Lagos stad, bevindt zich het Federal Palace Hotel. Het beste vervoer er naartoe blijkt de brommer. Het immer vast zittende verkeer blokkeert de gehele stad, maar de kamikaze stijl van de brommer-bestuurder staat garant voor snelle aan- en aftocht. Denk alleen niet aan een mogelijk ongeluk, want een ambulance zal nooit in de buurt van het ongeval kunnen komen.
Het Federal Palace Hotel was ooit de meest luxe plek om te verblijven, maar de laatste jaren is het sterk in verval geraakt. Het verzoek om op de hoogste verdieping een kamer te krijgen is misschien wat vreemd, maar hoe dichterbij het dak, des te beter. Pas later blijkt hoe vreemd, bijna de gehele verdieping is uitgebrand, met nog slechts één kamer intact. Vanaf hier is het slechts een trap omhoog naar het zo begeerde uitzicht op de entree van deze plek.
Er is enige spanning voelbaar bij het maken van deze opname, die uiteindelijk resulteert in het werk ‘Ramp’. Het is niet alleen de af en toe opkomende hoogtevrees, die de knieen doet trillen. Direct naast de percelen van het hotel bevind zich de Nigeriaanse landmacht. Één blik omhoog van de verkeerde persoon en de toekomst is gekeerd.
(details over dit werk hier)

Geen opmerkingen: