donderdag 9 april 2009

Suzanne


Het Orange Hotel is een keten in China die zich positioneert tussen 3 sterren hotels en motels in. Waarschijnlijk zijn het de achteraf locaties die maken dat de hotels goedkoop kunnen zijn. De kamer in Nanjing ziet er modern uit, strak wit, spotjes in het plafond en natuurlijk voorzien van een monster tv. Deze kan twee kanten worden opgedraaid. Als beeldmerk heeft het hotel een abstracte sinasappel en met de kleur oranje zijn overal accenten gelegd die de plek een moderne look geven.
Iedere dag klopt een meisje op de deur en geeft genereus een appel. Verder zijn het de details die dit hotel speciaal maken. Een ingepakte tandenborstel en ingepakte kleine wegwerpslippertjes voor iedere gast.
Bij aankomst ligt op tafel een kaartje: ‘Hello, my name is Suzanne, I’m very lonely without you’. De eerste gedachte is aan een escort service, maar het blijkt te gaan om een kleine goudvis, die in een kom het felle daglicht tegemoet kijkt. Suzanne is inderdaad eenzaam, zo ziet ze er ook uit. Ze zwemt niet en vertoont nauwelijks een teken van leven. Ze is het allang zat versiering te zijn vanwege haar kleur. Op een tik tegen het glas reageert ze nog wel met een kleine vinbeweging.
Het ontbijt in het Orange Hotel is Chinees: rijst, mie, zoete warme drank en vette donuts. Er is ook nog een heerlijk gestoomd broodje met groenten.
Bij vertrek uit het hotel heeft Suzanne het opgegeven, haar oogje is al wit aan het worden en haar vissenlichaampje drijft met een akelige kromming tussen de waterplant. De hotelmanager lijkt niet onder de indruk van het ontvallen van Suzanne. Hij lacht en knikt als ik hem meedeel: fish is dead!

Geen opmerkingen: