vrijdag 3 april 2009

Westlake


Het Westlake in HangZhou is de hoofdattractie van de stad. Er zijn in China een dertigtal meren genaamd Westlake, maar dit meer is waar al die andere meren hun naam aan te danken hebben. De stad ligt er pittoresk bij vanaf het meer. In het midden liggen een paar eilandjes die met bootjes kunnen worden bereikt. Er loopt een wandelpad langs en door het water, zo laag dat het lijkt alsof men zelf over het water loopt.
Het Westlake heeft een sterke aantrekking op romantisch ingestelde stellen. Er vinden dagelijks talloze bruidsreportages plaats, waar men ook kijkt schittert het zonlicht in de bruidsjurken van romantisch opgestelde bruiden. Fotografen positioneren de trouwparen op de vele bruggen, regisseren de blik van de bruiden en de assistenten draperen de jurken over de kades en onder de bomen. Je zou zelf bijna zin krijgen om ook te trouwen.
Al lijkt het Westlake een soort Efteling dankzij de zo kunstmatige inrichting en de drommen bezoekers is een wandeling zeer dragelijk. Hier zijn echt alleen maar Chinezen en daarvan heel veel. Het is een feest om die mensen te zien recreƫren en genieten van hun vrije tijd. Hier geen patat cultuur maar maiskolven, tofu en meatbal-sticks.

Geen opmerkingen: